REGISZTRÁCIÓ

Belépés

Elfelejtett jelszó

KÉRDÉS BEKÜLDÉSE

Jelszó módosítása

Budapesti Atlétikai Stadion

00

nap
:
00

óra
:
00

perc
:
00

másodperc

a pályázatról

Magyarország a Rio de Janeiroban 2016-ban megrendezett XXXI. nyári olimpiai játékokon elért 8 arany, 3 ezüst és 4 bronzérmével az igen előkelő, 12. helyen végzett az összesített éremtáblán, amely csupán egy ezüst, illetve egy bronzéremmel maradt el a négy évvel korábbi, londoni eredménytől.

Az adatokat mélyebben megvizsgálva azonban jól látható, hogy míg Londonban 8 aranyérmet 5 sportágban (vívás, torna, atlétika, úszás, kajak-kenu) 12 versenyző szerzett, addig Rióban a 8 aranyérmet mindössze 3 sportág (vívás, úszás, kajak-kenu) 7 versenyzőjének köszönhettük. Tendenciáját tekintve tehát folyamatosan szűkül azoknak a sportágaknak a száma, amelyekben a magyar versenyzők aranyesélyesként utaznak az olimpiai játékokra. Az olimpiai játékok programjába a közelmúltban bekerült, vagy éppen hazánkban nem különösebben ismert vagy népszerű sportágak esetében (pl. golf, strandröplabda, kajak-kenu szlalom, rögbi, gyeplabda, íjászat, tollaslabda, stb.) pedig sokszor még az olimpiai kvalifikáció is elérhetetlennek tűnik. Pedig az olimpiai eredményesség az ifjúság sport iránti hajlandóságának egyik legfontosabb előremozdítója.

Részben fenti negatív tendenciára adott válaszként az Országgyűlés a közelmúltban, 2016. november 8-án elfogadta az utánpótlás nevelés és a sportirányítás rendszerének részleges újragondolását, illetve finomhangolását célzó törvényjavaslatot, amely 2017. január 1.-vel módosítja a sportról szóló 2004. évi I. törvényt.

A probléma mindazonáltal számos esetben visszavezethető a létesítményhiányra, hiszen több, jelentős sportág esetében a szükséges feltételek egyáltalán nem adottak, vagy nem megfelelő szinten állnak rendelkezésre ahhoz, hogy világszinten készülhessenek sportolóink a versenyekre. És ugyanez a megállapítás igaz az utánpótlás nevelés körülményei is. Jó példa minderre az atlétikához kapcsolódó kisszámú, nem megfelelő méretű és elavult létesítmény, illetve a pályakerékpáros csarnok, vagy éppen a kajak-kenu szlalom létesítmények teljes hiánya.

A Kormány célja a fenti helyzetre adott válaszként a hazai verseny-, utánpótlás- és szabadidősport számára magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása, az olimpiai felkészülés sportszakmai feltételeinek megfelelő biztosítása, továbbá egyes sportágak elterjedésének és hozzáférhetőségének javítása az állami tulajdonú sportinfrastruktúra-fejlesztések megvalósítása révén.

Ennek érdekében a Kormány meghozta az 1839/2016 (XII.23.) Korm. határozatot a Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Programról, melyben a jelen pályázatokban érintett sportágak infrastrukturális adottságainak fejlesztéséhez teszi meg az első lépéseket.

Azon sportágak, melyek fejlesztéséhez illetve magyarországi elterjedéséhez a létesítmény infrastruktúra jelentős fejlesztése elengedhetetlen, a következők: evezés, kajak-kenu szlalom, BMX kerékpár, országúti- és pályakerékpár, atlétika, tenisz, lovaglás, lövészet, gyeplabda, tollaslabda, taekwondo.

A program részeként több helyszínen számos létesítmény kerül ütemezetten megépítésre, melyek egyike a Budapesti Atlétikai Stadion.

Az atlétika sportág a „sportok királynője” – mindig is kiemelt szerepet játszott a sport történetében.  Versenyszámai öt nagyobb csoportba sorolhatók: futás, ugrás, dobás, gyaloglás és összetett versenyek.  Jelenleg a nyári olimpiai játékokon és a kétévente megrendezésre kerülő világbajnokságokon 47 versenyszámban avatnak bajnokot. A világ nagy sportrendezvényei közül az atlétika világbajnokság az egyik legnagyobb versenyzői és látogatói létszámot vonzó esemény.

Magyarországon már a kiegyezés időszakában, 1867-ben megjelentek a futás, ugrás, dobás vetélkedők. Egy külföldi újság már 1876-ban megírta, hogy az angolok után – ahol a XIX. század közepén versenyszerű formában indult hódító útjára az újkori atlétika –, a magyarok az elsők a „kontinensen” az atlétika meghonosításában. Sorban létesültek atlétikai egyesületek hazánkban és 1897. március 21-én megalakult a Magyar Athletikai Szövetség (a továbbiakban: MASZ, vagy Szövetség).

Magyarország, 16 társszövetséggel egyetemben ott volt, amikor 1912. július 17-én, a stockholmi olimpia atlétikai versenyei után megalapították a Nemzetközi Amatőr Atlétikai Szövetséget (a továbbiakban: IAAF). A sportág nemzetközi megerősödésében játszott vezető szerepet erősíti az a tény is, hogy magyar kezdeményezésre jött létre az atlétikai Európa bajnokság.

A hazai és nemzetközi sportéletben már az első újkori olimpiáktól kezdve meghatározó szerepet betöltő sportág 2012-ig tíz olimpia bajnokkal, világbajnoki dobogósokkal, húsznál több Európa bajnokkal, világ- és Európa rekorderekkel, magas szinten megrendezett világeseményekkel, kiemelkedő edzői teljesítményekkel és széles látókörű, felkészült sportvezetőkkel járult hozzá a magyar sport elismerést kiváltó sikereihez. A MASZ első, a modern sport kialakulásával egybeeső évtizedében még több sportág gazdája, szervezője, irányítója volt, és ma is az egyik legnagyobb, legtöbb versenyzőt irányító, jelentős programokat lebonyolító sportági szervezet.

A MASZ-nak 911 versenyengedéllyel rendelkező felnőtt versenyzője és 3642 utánpótlás versenyzője van (2016. július 1-i adatok alapján). A Szövetségnek 146 tagszervezete és 25 edzője van.

A Szövetség „Kölyök Atlétikai program”-ja egy olyan komplex foglalkoztatási és képzési rendszer, melynek keretén belül indirekt, játék és élmény központú oktatásmódszertan segítségével a koordinációs képességek fejlesztésre összpontosító képzés valósul meg iskolai és egyesületi szintéren egyaránt. A Szövetség kiemelt feladata az utánpótlás-nevelés, az utánpótlás versenyrendszer működtetése, a nemzetközi környezetben történő versenyeztetés lehetőségének megteremtése, valamint a szakmai programok keretében megvalósuló tehetséggondozó projektek.

A nyári olimpiákon a magyar sportolók által megszerzett érmek rangsorában az atlétika a hatodik helyen áll, 10 olimpiai arany-, 12 ezüst- és 18 bronzéremmel, továbbá 315 olimpiai pontot szerzett. Sikeres, olimpiai bajnok atléták: Bauer Rudolf, Csák Ibolya, Németh Imre, Gyarmati Olga, Csermák József, Zsivótzky Gyula, Németh Angéla, Németh Miklós. Kiss Balázs 1996-ban, Pars Krisztián pedig 2012-ben nyert olimpiát kalapácsvetésben. Márton Anita bronzérmet nyert Rióban.

A Szövetség hazai bajnokságait és a versenyrendszer részét képező eseményeket az alábbi létesítményekben rendezi:

  • Margitszigeti Atlétikai Centrum (Budapest);
  • IKARUS BSE Sporttelep (Budapest);
  • Gyulai István Atlétikai Stadion (Debrecen);
  • Szekszárdi Sportközpont Atlétikai Stadionja (Szekszárd);
  • Sugár úti Atlétikai Stadion (Szombathely);
  • Miskolc Egyetemi Atlétikai Centrum (Miskolc);
  • Regionális Atlétikai Központot (Székesfehérvár);
  • Lantos Mihály Atlétikai Centrum (Budapest) ;
  • Városi Stadion (Hódmezővásárhely);
  • Városi stadion (Nyíregyháza).


A fentieken túl – a sportágfejlesztés és az elaggott létesítményhelyzet javítása érdekében – a Kormány az egyes atlétikai fejlesztésekhez kapcsolódó kérdésekről szóló 1250/2015. (IV. 23.) Korm. határozatával három nemzetközi szintű atlétikai centrum fejlesztését is támogatta Kecskeméten, Kisvárdán és Szolnokon összesen 1,6 Mrd Ft értékben.

Magyarország legutóbb 1983-ban – az azóta leégett majd lebontott Budapest Sportcsarnokban – rendezett fedett, majd 1998-ban – az azóta szintén lebontott Népstadionban – szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságot.

Az utóbbi években sikerrel kerül megrendezésre a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj. A 2011 óta évről-évre megrendezésre kerülő verseny a www.all-athletics.com (a világ egyik vezető atlétikai adatbázisa) értékelése alapján 2015-ben a 15. helyre jött fel az egynapos versenyek rangsorában, amely önmagában óriási bravúr, hiszen csak az atlétikai versenysorozatban ‘elit kategóriába’ sorolható Gyémánt Liga állomások előzték meg. Ezt követően a verseny idén is a világ legjobb egynapos versenye lett a Gyémánt Liga-viadalok után. Az egyik legismertebb és legelismertebb magyar sportdiplomatának az emlékére létrehozott nagydíj ráadásul azzal is büszkélkedhet, hogy öt év alatt vált a legmagasabban rangsorolt hazai rendezésű egynapos sporteseménnyé az olimpiai sportágak között.

A verseny jelentőségét jelzi, egyúttal a szervezők munkáját dicséri, hogy tavaly és idén is számtalan klasszis érkezett a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központba. Az előző évekhez hasonlóan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is elutaztak a versenyre. A Memorial értékét jól jellemzi, hogy a versenyen indult atléták közül hatan világbajnoki aranyéremmel gazdagodtak a bő egy hónappal később rendezett 2015. évi pekingi világbajnokságon. Azonban ahhoz, hogy a verseny egyszer a Gyémánt Liga magaslatokba kerüljön, nemcsak a költségvetés nagyarányú emelése, de jelentős infrastrukturális fejlesztés is szükséges.

Jelenleg ugyanis nincs Magyarországon dedikáltan jelentős fedett vagy szabadtéri atlétikai verseny rendezésére alkalmas létesítmény.

Ennek megfelelően a Kemény Ferenc Program javaslatot tesz egy hiánypótló fővárosi atlétikai központ létrehozására, amely magában foglal egy központi stadiont, egy fedett csarnokot, valamint szabadtéri edzőpályákat.

Az Atlétikai Stadion önmagában állva kevéssé volna alkalmas az előbbiekben megfogalmazott célok elérésére, ezért kapcsolódó fejlesztések is tervezettek a közvetlen környezetben. Észak-Csepelen a szigetcsúcson a Weiss Manfréd út két oldalán mintegy 55 ha területen további sportlétesítmények megépítésére van szándék. Itt részben az atlétika sportág számára készülnek a stadiont kiegészítő edzés és versenyekhez bemelegítési lehetőséget biztosító pályák, illetve egy fedett csarnok. Emellett ide kerül egy Xtrém park, ahol BMX versenypálya és egy Kajak-kenu szlalompálya épül - falmászással, skateboard pályával, kerékpáros freestile pályával. Távlatilag ugyancsak erre a területre tervezünk egy olyan teniszközpontot, mely ATP és WTA versenyek rendezésére adna módot. Az így létrejövő létesítmény együttes egy új sport- és rekreációs központként jelentős szerepet kaphat mind a sportfejlesztés, mind a város élhetővé tételét szolgáló fejlődés terén.

PÁLYÁZATI REGISZTRÁCIÓ
A pályázati dokumentáció letöltéséhez regisztráljon, majd jelentkezzen be az oldalra!
ÜTEMEZÉS
00
:
00
:
00
:
00
2017. április 20, 12:00

Tervpályázat megjelentetése, a pályázati regisztráció megkezdése

00
:
00
:
00
:
00
2017. április 26, 14:00

Helyszíni szemle időpontja

00
:
00
:
00
:
00
2017. május 2, 23:59

Kérdések határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. május 9, 23:59

Kérdésekre adott válaszok határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. május 15, 12:00

Címzéslap és azonosító kód letöltésének kezdete

00
:
00
:
00
:
00
2017. augusztus 22, 14:00

Pályaművek beérkezésének határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. szeptember 14, 14:00

Eredményhirdetés, díjátadás

00
:
00
:
00
:
00
2017. szeptember 29, 14:00

A díjazásban vagy megvételben nem részesült pályaművek visszaadása

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

dr. Szeneczey Balázs

városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes

Bemutatkozás

1975-ben született Szombathelyen. Középiskolai tanulmányait a győri Révai Miklós Gimnázium angol-német nyelvi tagozatán végezte. Mindkét nyelvből középfokú “C” típusú állami nyelvvizsgával rendelkezik. Az érettségit követően felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem Állami- és Jogtudományi Karára. Jogász diplomáját 2000-ben vette át. 2003-ban Európa-jogi szakjogász végzettséget szerzett. 2001-től 2004-ig ügyvédjelöltként, majd a szakvizsga megszerzését követően egyéni ügyvédként dolgozott 2005 és 2010 között.

2010 októberében Tarlós István főpolgármester kabinetfőnöke lett. 2012 júniusa óta ő a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. E feladatkörében eljárva gondoskodik a főváros európai uniós társfinanszírozású projektekkel összefüggő, valamint városfejlesztéssel, városrendezéssel, városépítéssel, települési értékvédelemmel kapcsolatos feladatai ellátásáról. Feladatai közé tartozik továbbá a Fővárosi Önkormányzat kiemelt beruházásainak felügyelete is.

Tóth Csaba

építész

Bemutatkozás

Építészmérnökként végeztem a BME-n, ezt követően tervezőként Münchenben, egy nagy építőipari cégnél dolgoztam, majd hazatérve öt évig az IPARTERV tervezője voltam. Később egy német ingatlanfejlesztő cégnél vezettem a teljes magyarországi tervezési folyamatot, majd egy magyar ingatlanfejlesztő társaság tervezési és kivitelezési igazgatójaként, később vezérigazgatójaként több budapesti irodaház és lakóépület fejlesztését végeztem. A legutóbbi években Fürjes Balázs kormánybiztos által irányított, építészszakmai szempontból is rendkívül kiemelkedő beruházások előkészítését, tervezését és kivitelezését irányítom.

Szűcs Balázs

főépítész

Bemutatkozás

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának főépítésze, a Bécsi Műszaki Egyetemen is folytatott tanulmányait követően okleveles építészmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett. Tervezőként főleg lakó és egészségügyi projekteken illetve műemlékeken majd az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozott és később Marokkóban Észak-Afrika legnagyobb építész stúdiójának vezető tervezője volt. Az önkormányzati szférában és a SEM IX. Városfejlesztő cégnél szerzett urbanisztikai majd két évtizedes tapasztalatával hozzájárult a FIABCI 2016 évi „World Prix d’Excellence Awards” arany fokozatával kitüntetett városrehabilitáció sikeréhez

Pásztor József

építész

Bemutatkozás

Pro Architectura díjas építész, számos középület, bíróság, irodaház tervezője, ötven tervpályázat díjazottja, az Építész Kaláka Kft. alapítója, ügyvezetője, vezető tervezője, lelkes sportrajongó

Krizsán András DLA

építész

Bemutatkozás

Krizsán András DLA építész a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, a MODUM Építésziroda Kft vezető tervezője. Középületeit és lakóházait több alkalommal Építészeti Nívódíjjal jutalmazták. 2006-ban települési értékvédelem és a települési környezetszépítés területén végzett kiemelkedő, eredményes munkájáért Kós Károly-egyéni díjjal, valamint magas színvonalú építészeti alkotó munkássága elismeréséül 2012-ben Ybl Mikós-díjjal tüntették ki. A zánkai Új Nemzedék Központ épületét jelölték a „Mies van der Rohe” kortárs európai építészeti nívódíjra, és 2013-ban Pro Architectura díjjal tüntették ki. Megvalósult épületeire jellemző az épített környezethez való kreatív alkalmazkodás.

Skardelli György

építész

Bemutatkozás

Szakmai életút:
1980 BME Építészmérnöki kar
1980- Középülettervező ZRt
1981-90 Dobozi Miklós műterme
1986-88 Mesteriskola IX. ciklus
1990- műteremvezető, stúdióvezető

Szakmai elismerés:
1997 Ybl Miklós díj
2001 Pro Architectura díj
2002 Pro Architectura (XI ker.) díj
2003 Budapest Építészeti Nívódíj
2005 Winkler Oszkár plakett, Sopron
2009 Építészeti Príma Primissima díj

Fegyverneky Sándor

építész

Bemutatkozás

okl.építészmérnök 1976
okl.ingatlangazdálkodó 1998
világkiállítási Programiroda igazgató 1990
Bp. VII.ker. Műszaki Irodavezető 1997
Lakás és Építésügyi Hivatal alapító elnöke 2003
Központi Építészeti Tervtanács elnöke 2003-2010
Építésügyi helyettes államtitkár 2005
Országos Főépítész 2007
Nemzeti Építészeti Tanács elnöke 2007
Magyarországi Környezettudatos Építési Egyesület alapító elnöke 2008
ÉVOSZ Lechner Ödön díj 2013
Nyugdíjba vonult a Miniszterelnökségről 2014
ALUTA Építőipari Egyesület elnöke 2010 óta

Finta Sándor

építész

Bemutatkozás

Finta Sándor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát 2000-ben, később a BME Rajzi és Formaismereti tanszékének egyetemi oktatója. A Pálffy & Associates tervezőirodában eltöltött néhány év után egyik alapítója és vezető tervezője lesz, az M4 metró állomásait is tervező, budapesti székhelyű Sporaarchitects építész irodának, amelynek munkáit számos hazai és nemzetközi média rendszeresen publikálja. 2005-től alapítója és kuratóriumi elnöke a programjaival és működésével nemzetközi szinten elismert, Kortárs Építészeti Központnak, amely elősegíti a szakmai párbeszédet, támogatja a magyar tervezőket és terveiket, élére áll az építészeti tervezés, a kultúra és az épített környezet terén születő új kezdeményezéseknek. Közel négy éven keresztül Budapest főépítésze és a Városfejlesztési főosztály vezetője, később a Budapest2024 olimpiai pályázatnak az Építészeti és Városfejlesztési igazgatója.

Gyulai Miklós

elnök, Magyar Atlétikai Szövetség

Bemutatkozás

A magyar Atlétikai Szövetség elnökeként garantálom, hogy minden szakmai segítséget megadunk a projekt sikeres megvalósításához.

Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás, hogy a bíráló bizottság tagjaként hasznosíthatjuk azt az elmúlt közel 10 esztendőben felhalmozott tudást, szakmai tapasztalatot, amelyek révén 2012 óta nyolc kisebb-nagyobb atlétikai beruházást valósított meg szövetségünk.

TAGSÁG HAZAI ÉS NEMZETKÖZI SZERVEZETEKBEN

2017-
| MOB | Elnökségi tag
2012-
| MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai bizottság | Elnök
2009-
| Magyar Atlétikai Szövetség | Elnök
2007-2009
| Magyar Atlétikai Szövetség | Alelnök
2007-
| MOB és MOB Média | Bizottsági tag

SPORTEGYESÜLETEK

2003-2004 | Soproni AC
1997-2000 | NYVSC / Nyíregyházi Vasutas Sport Club

1995-1996 | Budapest Honvéd

1990-1995 | TFSE / Testnevelési Egyetem és Főiskola Sportegyesület
1988-1990 | Budapest Honvéd

Iványi Bálint

stratégiai menedzser

Bemutatkozás

Egyéb tanulmányaim mellett Terület- és Településfejlesztés szakirányon végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen. Ez alapjaiban határozta meg munkáim során a közlekedés- és településfejlesztés elősegítését mind korábban a Nemzetgazdasági Minisztériumban végzett feladataim esetében, mind pedig jelenlegi állomáshelyemen. Jelenleg a Fürjes Balázs kormánybiztos által irányított, illetve felügyelt kiemelt kormányzati beruházásokkal kapcsolatos stratégia döntések előkészítésével és támogatásával foglalkozom.

Ujvári Éva (póttag)

okl. mérnök - közgazdász MBA

Bemutatkozás

A BME Középülettervezési tanszékén 2008-ban diplomáztam, az egyetemi évek alatt és azt követően nemzetközi tervezőirodákban szereztem tervezési gyakorlatot. 2011-2014 között a Budapesti Közlekedési Központ városfejlesztési projektjeinek előkészítéséért és megvalósításáért tettem kezdetben projektvezetőként, majd a szakterület vezetőjeként. 2015 óta a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. kötelékében, mint vezető projektmenedzser nagyobb volumenű, döntően állami beruházások lebonyolításáért felelek. Másod-diplomámat 2016-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA mesterképzésén, Projektmenedzsment szakirányon szereztem.

Orbán Csaba (póttag)

építész

Bemutatkozás

1986-ban diplomáztam a BME Középülettervezési Tanszéken. Friss diplomásként a KÖZTI-ben kezdtem tervezői pályámat Horvát Lajos műtermében. Ezután két évet kiállításokat terveztem külföldre a Hungexpo kötelékében, ahol a tervezés mellett a megvalósításban is aktívan közre tudtam működni, mindez sok utazással párosulva jelentette az inasévek második fejezetét. 1991-ben társaimmal megalapítottuk az Artonic Kft-t, ahol tulajdonos, vezető tervezőként dolgoztam 23 évet. 2014-ben hívtak NSK-ba az ott felállítandó tervezői csoportba vezető tervezőnek, majd onnan kerültem jelenlegi munkahelyemre a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjába beruházási projekt menedzser feladatkörbe.
SZAKÉRTŐK

dr. Hegedűs Eszter

jogi szakértő

Bemutatkozás

Jogi diplomámat 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam – és Jogtudományi Karán szereztem, jogász szakon. 2011-től a jogi szakvizsgám letétele óta partner ügyvédként dolgozom a Jaczkovics Ügyvédi Irodában. Irodánk folyamatos jogi szolgáltatást nyújt mind az államháztartási körbe tartozó állami és önkormányzati intézmények, mind pedig a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vagyongazdálkodási feladatainak ellátása kapcsán. Feladataink közé tartozik különösen a vagyon használatával, hasznosításával és értékesítésével kapcsolatos jogi teendők ellátása. Ennek keretében az egyes szerződéses konstrukciók kialakítása, pályázati eljárások előkészítése és versenytárgyalások lebonyolítása útján támogatjuk ügyfeleinket a vagyongazdálkodással kapcsolatos döntéseik jogi megalapozottsága vonatkozásában.

dr. Vámosi Róbert

jogi szakértő

Bemutatkozás

Jogi diplomámat 2013-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Karán szereztem, jogász szakon. Szakmai fejlődésem érdekében 2014-től kezdődően Alma mater-emnél elindított szakjogászi képzésen vettem részt (European and International Business Law, Master in European Human Rights and Master in International and European Taxation). A mindennapi munkám keretében főként köztulajdonban álló gazdasági társaságok vagyongazdálkodási feladatainak ellátása kapcsán látok el feladatokat, továbbá kockázati tőkebefektetések terén nyújtok jogi tanácsokat

dr. Kaizer Balázs

közbeszerzési szakértő

Bemutatkozás

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi Főosztályán, majd pedig a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságán ismerkedtem meg a közbeszerzések és a hazai támogatáspolitika világával. Jelenleg a Fürjes Balázs kormánybiztos által irányított, illetve felügyelt kiemelt kormányzati beruházások közbeszerzési jogi szempontú előkészítésével, továbbá támogatásával foglalkozom.

Újvári Zsolt

okl. építészmérnök

Bemutatkozás

Újvári Zsolt, okleveles építészmérnök, senior projekt menedzser. Több nagyberuházás lebonyolításában töltött be vezető szerepet (ipari létesítmények, irodaházak, logisztikai, oktatási létesítmények, többek között Mercedes Kecskemét, Knorr-Brense Kecskemét, SMP Kecskemét, Audi Győr, Generali irodaházak. Stadionok tervezési költségszakértője (Puskás Ferenc stadion, Diósgyőri stadion). Liget pályázat értékelés költségszakértője.

dr. Verók Krisztián

okl. építőmérnök, LEED AP BD+C

Bemutatkozás

Diplomámat a BME Építőmérnöki Karának Építőmérnöki Szakán szereztem 1998-ban, mint szerkezetépítő, majd 2005-ben, magyarországi doktori képzés és franciaországi kutatómunka után doktoráltam az ENPC-BME közös képzésében tartószerkezetek utólagos megerősítéséből. 2006. óta a CÉH Zrt.-nél dolgozom mint mélyépítési és magasépítési műszaki ellenőr, illetve vezető projekt menedzser és zöldház szakértő.